Nick van Wyk

Nick van Wyk
Zondag

Nick van Wyk, geboren op 9 mei 1991 in Zaltbommel, is een singer songwriter/artiest met een pure levensinstelling. Zijn doel is de wereld een stukje mooier maken en daar werkt hij volop aan. Ooit hoopt hij een kindertehuis annex muziekschool in Afrika te starten, maar vooralsnog werkt hij geconcentreerd aan eigen repertoire en dat van anderen.

De eigen songs zijn virtuoos en gelaagd op zowel tekstueel als muzikaal vlak en ze klinken aangenaam en pakkend, daar ligt Nick’s kracht. Waar veel gitaarvirtuozen moeite hebben hun strapatsen in te kaderen weet hij zijn veelzijdigheid en techniek in dienst te stellen van wat belangrijker is: het liedje. Het mag duidelijk zijn dat hij mede beïnvloed is door de eerder genoemde muzikanten aangevuld met grootheden zoals Eminem en Richie Sambora. Al die invloeden weet hij te verwerken in zijn muziek: popsongs met een kop en een staart die verraderlijk eenvoudig klinken. Nicks catchy spel, zijn soulvolle vocalen en zijn oprechte teksten gecombineerd met een intens inlevingsvermogen zijn een ijzersterke combinatie.

Nick heeft inmiddels een mooi repertoire aan eigen nummers opgebouwd. Hij heeft al diverse support acts gedaan voor bekende nationale- en internationale artiesten. Het is wachten op een serieuze doorbraak. Daarnaast is Nick in staat covers op een sublieme en geheel eigen wijze uit te voeren.

foto van AmmerRock.

Geef een reactie